foto Dober tek Kahla

Dober tek, Kahla

Dragi moji,

čeprav od sinoči hujšam (da bi bila lepa za promocijo moje knjige), vam tole pišem med basanjem z riževo čokolado. Kadar sem v šoku, pač pomaga edino cukr.

Naj vam razložim:

Torej – v torek je prišel naš ta mlad. V. d. zet. Nepalski Američan. Ali pa ameriški Nepalec. Najprej me je očaral, ker med edini pod soncem kliče »Kahla« (no, saj me tudi Karla ne nihče drug, ampak recimo, da je to to, kar ima v mislih).

Potem se je nekam nenavadno hitro začel učiti slovensko. Pravi, da je treniral ob prevajanju mojih kolumen na fb (jaz sem ga pa v njih tako mirno opravljala še par dni nazaj …).

Kmalu je izrekel prvi stavek – Dober tek, Kahla.
Nisem vedela, ali naj bom počaščena ali zgrožena – človek me je v 48 urah pač tolikokrat videl jesti, da je tik-tak usvojil morebitno materinščino njegovih morebitnih otrok.

Potem mi je dokazal, da zna kuhati. Sicer samo vegansko (zato ob urah, ko ga ni v hiši, hitro odkolesarim v Spar po tatarski biftek). In razume celo mojo filozofijo, da tisti, ki pri nas kuha (beri: svinja kuhinjo), to pač tudi pospravi za sabo. Zato ni običajno v njej nobene prave gužve.
Malo sumim, da se morebiti samo dela prijaznega, kajti brez besed sem golobčkoma posodila avto za šest dni (zato tudi dieta, z biciklom je pač manj komot do trgovine kot z avtom). Ta hip je še v enakem agregatnem stanju (avto, moja postava pa tudi, če sem poštena), za naprej pa še ne garantiram. Ona dva pa tudi ne, sta dejala.

No, ampak zaljubljenca sta prišla ta hip zamenjat prtljago med enim in drugim mini dopustom. Malo ju je šokiralo, ker pralni stroj, ki sta ga pokvarila pred tremi dnevi, še ne dela (nimam avta, pa ne morem po rezervni del, saj veste), mene pa je osupnil izgon iz kuhinje, kjer sem smela Johnu samo povedati, kaj bi raje za kosilo: riž z zelenjavo ali zelenjavo z rižem 😅

Karla

p. s.

Nekaj pri komunikaciji z našim ameriškim Janezom mi še ne gre skupaj:
a) Sem mislila, da je pomen besede »vegetarijanec« enak v vseh jezikih. Ker ne je mesa. Ampak na obiskih pri moji žlahti mu je šel pa prav v slast savinjski želodec.
b) Pozanimal se je, kaj naj mi prinese iz Amerike. Hči mu je povedala, da se bo morebitni tašči garant prikupil z gin tonicom. Prinesel mi je – želodovo olje.
c) Kot veste, je na ogledih. Pa ne le moje hčere, ampak tudi slovenskih nepremičnin. Človek bi si mislil, da mu bo hiša v okolici Ljubljane prav zadišala. Pa sem se zmotila.
Zato mojim staršem po tej poti javno sporočam, da je pravkar izjavil, da mu je pri njiju na podeželju še dosti bolj všeč kot pri meni 
😂

p. p.s.

Zdaj pa hop na www.diagnozablondinka.si, kjer vas čaka moja nova knjiga Diagnoza: blondinka