SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SPLETNE TRGOVINE Literis, knjižni biseri, Karolina Kalan s.p.:

Kupec potrjuje, da je seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine Literis, knjižni biseri, Karolina Kalan, s. p., in d se z njimi v celoti strinja. Pogoji se lahko tudi spremenijo, zato kupcem svetujemo, da jih pred nakupom pregledate.

Splošni pogoji poslovanja zajemajo delovanje spletne trgovine www.literis.si, pravice uporabnikov ter medsebojne poslovne odnose med ponudnikom in kupci.

Oddano naročilo je zavezujoče tako za kupca kot za Literis, knjižni biseri, Karolina Kalan s. p. in ima značaj pogodbe.

Pogodbe se sklepajo med kupci in:

Literis, knjižni biseri, Karolina Kalan s.p.

Zoisova 49a, 1230 Domžale

ID za DDV: SI42578817

Matična številka: 6140173000

Transakcijski račun: SI56 3400 0101 7639 683, odprt pri Sparkasse d.d.

e-pošta: karla@literis.si

Literis, knjižni biseri, v sistemu elektronskega trgovanja ne odgovarja za morebitno izgubo, ki jo povzroči prekinitev, sprememba, odstranitev ali nedostopnost storitev elektronskega trgovanja.

Ponudnik se zavezuje, da bo strankam zagotavljal naslednje informacije:

• identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),

• kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo

• bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in jamstvi),

• dobavljivost izdelkov

• pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)

• vse cene so  jasno in nedvoumno določene, razvidno je, ali že vsebujejo davke in stroške dostave,

• način plačila in dostave,

• časovno veljavnost ponudbe,

• rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,

• pojasnjen je postopek ob reklamaciji

Postopek nakupa

Ko izberete izdelek ali izdelke in s potrdilom na gumb »Zaključi nakup« oddate povpraševanje, vam spletna prodajalna samodejno “generira – ustvari” in pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila. S tem je naročilo potrjeno. Izdelki vam bodo poslani v najkrajšem možnem roku. Če je rok dobave več kot 5 delovnih dni, vas o tem obvestimo.

Pravica do odstopa od nakupa

Pravico imate, da nam v 15 dneh pisno sporočite svoj odstop od pogodbe. Nato blago vrnete podjetju v 30, dneh po pisnem sporočilu, s tem da stroške vračila krijete sami. Če vrnete prejeto blago v roku za odstop od pogodbe (to je 15 dni od prejema blaga), se šteje to za sporočilo o odstopu od pogodbe. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži.

Plačilo

Ponudnik izda račun. Uporabnik plača naročeno blago ob dostavi ali po predračunu na TRR. Dokler kupnina ni poravnana v celoti, je blago last podjetja Literis, knjižni biseri.

Dobavni rok

Za izdelke v zalogi je dobava 2-4 delovnih dni. V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o tem obvestili po elektronski pošti ali pa po telefonu.

Navedeni rok začne teči po prejemu naročila do 12. ure še isti dan (v primeru naročila po povzetju) ali po prejetem plačilu (v primeru naročila po predračunu), sicer pa prvi delovni dan po prejemu naročila oz plačila.

Dostava

Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času.

Za dostavo naročil uporabljamo Pošto Slovenije. Naročene izdelke vam dostavijo na naslov, ki ste ga navedli kot naslov za dostavo. Dostave potekajo večinoma v dopoldanskem času. V primeru, da v času dostave pošiljke ne morete prevzeti, jo lahko kasneje prevzamete na najbližji Pošti Slovenije. Dostavo vselej plača naročnik izdelkov.

Poštnina

Stroški poštnine se obračunajo ob naročil in znašajo 4,49 € na pošiljko. Ti pogoji veljajo le za dostavo po Sloveniji.

Za dostavo izven Slovenije bomo zaračunali dejanske stroške poštnine po ceniku Pošte Slovenije ali druge dostavne službe

Opozorilo:

Pošta Slovenije in banke uporabnikov za vsako plačilo načeloma obračunajo provizijo, skladno s svojim cenikom. Ti stroški niso upoštevani v cenah izdelkov in storitev spletne trgovine. Pri plačilu z gotovino ob prevzemu (plačilo po povzetju) se prištejejo še dodatni stroški in sicer provizija Pošte Slovenije, ki znaša 0,96 € za pakete v vrednosti do 96 €, pri paketih z vrednostjo od 96 € do 501 € je strošek provizije 1 % vrednosti paketa, nad vrednostjo paketa 501 € pa znaša provizija pošte 5,01 €.

Proviziji in odkupnini, ki jo plačate Pošti Slovenija, se lahko izognete le s plačilom po predračunu.

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vsebujejo DDV. Cene v spletni trgovini se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.